Is je kat koppig en wil hij of zij niet geknuffeld worden? Dan is de kans groot dat je viervoeter boos op je is. Dit is waarom.

Mensen kunnen geïrriteerd zijn wanneer ze zijn gekwetst, maar katten blijven blijkbaar langer met deze gevoelens rondlopen. Wanneer het vaker gebeurt, kunnen ze je zelfs gaan haten. Dus wees een beetje lief voor je huisdier.

Vergeven en vergeten?

Wanneer je kat een beetje grumpy is, kun je hem misschien (onbewust) hebben gekwetst. Volgens een onderzoek van de universiteit van Michigan blijft het geheugen van een kat tot wel 16 uur intact. Mocht je gisteren boos op je kat zijn geworden omdat alles weer eens onder de kattenharen zat, dan kan-ie zich dat nog heel goed herinneren en is-ie daarom misschien zo nukkig.

Kort van memorie

En omdat een kat dus zo kort van memorie is, kunnen ze soms van een mug een olifant maken. Neem ze dat niet kwalijk en probeer het gauw goed te maken. Doe je dat niet, dan krijgt je kat – net als mensen wanneer ze te vaak gekwetst worden – een hekel aan je.

Natuurlijk mag je duidelijk aangeven wat wel en niet mag, maar probeer je kat daarna wel te troosten en geef hem of haar altijd genoeg aandacht.

 

Bron: Libelle