Krijg je ook het idee dat je kat de lentekriebels heeft? Lijkt je viervoeter plots veranderd te zijn in Mr./Mrs Lovepaws? Dit is perfect normaal gedrag voor deze periode van het jaar! Het is namelijk paartijd oftewel kattentijd.

Katten gaan actief op zoek om te paren gedurende deze periode. Schrik dus niet als je furry friend enkele dagen wegblijft van huis terwijl dit niet van zijn gewoonte is. Het is wel belangrijk dat je kat gechipt is zodat de dierenarts hem gemakkelijk kan identificeren wanneer hij wordt gevonden.

Ook adviseren we om je kattin of kater te steriliseren/castreren. Niet alleen omdat het wettelijk verplicht is maar in de eerste plaats voor de gezondheid van je kat. Kattenaids is een veel voorkomende ziekte onder straatkatten; de kans bestaat dat jouw krolse/bronstige kat voor de charmes van een straatkat valt en zo spijtig genoeg besmet geraakt met het virus.

Het steriliseren/castreren zorgt ervoor dat de kat rustiger is en de symptomen waarmee ze te kampen krijgen tijdens de paartijd verdwijnen of sterk afnemen. Zo gaan ze niet als een gek op zoek naar een andere kat om te paren en wordt het risico op besmetting dus verkleind.