Konijnen die gewend zijn om buiten te zijn, ontwikkelen zelf een wintervacht waarmee ze zich ook bij strenge vorst warm kunnen houden. Maar dit betekent niet dat zij geen extraatje nodig hebben! Zorg er wel voor dat uw konijn zich warm kan ingraven. Leg daarom wat extra stro in het nachthok en zorg ervoor dat het hok wind- en waterdicht is! Let ook op de plaats van het hok: zorg ervoor dat er geen wind in het hok kan waaien.

Heeft u een hok met een ren daar aan vast? Dan kunt u de konijnen zelf laten kiezen waar zij willen lopen. De meeste buitenkonijnen vinden het leuk om in de sneeuw te lopen maar zij zullen weer snel het lekkere warme hok opzoeken als zij het koud krijgen.

Controleer het drinkwater minstens twee keer per dag en vervang, indien nodig, om te voorkomen dat het water bevriest. Drinkflesjes zijn met vorst minder handig, omdat het drinktuitje snel vastvriest. Een waterbakje in het binnenhok is daarom sterk aan te raden!

Extra maar zeer belangrijke tips:

  • Neem buitenkonijnen niet regelmatig mee naar binnen, zij kunnen namelijk erg slecht tegen temperatuurwisselingen.
  • Wat wij altijd adviseren is het houden van minstens twee konijnen, dit vanwege het feit dat konijnen gezelschapsdieren zijn. Daarnaast kunnen zij elkaar tijdens koude dagen/nachten lekker warm houden.

Bron: LICG