Als u bij het juiste adres een pup hebt gekocht kan het zijn dat de fokker al begonnen is met de zindelijkheidstraining. De pup die u uiteindelijk naar huis meeneemt zal zelden echter volledig zindelijk zijn.  Hieronder volgen enkele tips om uw hond zo snel mogelijk volledig zindelijk te maken. 

  1. Na eender welke activiteit zoals eten, drinken, slapen en spelen laat u best de pup uit. Dit voorkomt dat uw pup binnen zijn ding doet. Van zodra uw pup buiten iets doet beloont u hem enthousiast. 
  2. Wanneer uw puppy binnen is moet u hem goed in de gaten houden, als u merkt dat hij onrustig wordt en iets wil doen, zet hem dan onmiddellijk buiten. Als hij al aan het plassen is, is het geen probleem om de pup alsnog op te tillen en buiten te zetten. 
  3. Als de pup voor een langere tijd ongecontroleerd alleen thuis is, steekt u de hond best in een kleine ruimte. Aangezien pups nestzindelijk zijn is de kans kleiner dat hij in deze ruimte een ongelukje heeft. 
  4. U mag de pup niet straffen wanneer hij binnen plast, de hond zal hierdoor leren dat hij niet mag plassen in de buurt van zijn eigenaar. 
  5. Een pup straffen na enige tijd heeft geen nut. U straft dan namelijk de hond op het gedrag dat hij op dat moment vertoont. 
  6. Wanneer uw pup onverwacht toch wat binnen heeft gedaan, kunt u best de ontlasting/urine opruimen buiten het zicht van de hond. Het opruimen is namelijk een vorm van aandacht geven en voelt dus aan als een beloning.